İşgalci İsrail güçleri, 2 Filistinliyi 'infaz etti'

/ Kaynak: AA
İşgalci İsrail güçleri, 2 Filistinliyi 'infaz etti'

DÜNYA Haberleri  / AA

İsrail'in, Yahudi yerleşimcileri bıçaklama girişiminde bulunduğu iddiasıyla 2 Filistinliyi öldürerek 'yasadışı infazlar' gerçekleştirdiği belirtildi.

Ahrar Esirler ve İnsan Hakları Araştırma Merkezi Müdürü Fuad el-Hafeş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, merkezin Batı Şeria'daki Filistinlilerin hedef alınması ve öldürülmesi olaylarını doğrudan "yasadışı infazlar" olarak değerlendirdiğini ifade etti. Kefer Rai'den Filistinli Muhammed Ebu Amşe'nin bir Yahudi yerleşimciyi bıçaklama girişiminde bulunduğu iddiasıyla dün İsrail tarafından öldürüldüğünü ancak görgü tanıklarının ifadelerinin İsrail'in iddialarını yalanladığını belirten Hafeş, "Aynı şey Refik et-Tac isimli gencin başına da geldi. Tac, bir Yahudi yerleşimciyi bıçaklama girişiminde bulunduğu gerekçesiyle 3 gün önce gözaltına bile alınmadan öldürüldü" dedi. Hafeş, Birleşmiş Milletler'e (BM) Batı Şeria'da öldürülen Filistinlilerle ilgili soruşturma başlatması yönünde çağrı yaptı. Öte yandan, İsrail'nin BM Daimi Temsilcisi Ron Prosor, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'dan Filistinli gençlerin İsraillilere yönelik bıçaklama eylemlerini kınamasını istedi. Prosor, "İsrailli asker ve sivillerin hayatını tehlikeye atan bu türden bir suçun kabul edilmesi mümkün değil" dedi. İsrail, Filistinli zanlıları, Batı Şeria'da bir hafta içinde 4 bıçaklama eylemi gerçekleştirmekle suçluyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...