Tiencin kentinin eski yöneticisi hakkında soruşturma başlatıldı

/ Kaynak: AA
Tiencin kentinin eski yöneticisi hakkında soruşturma başlatıldı

DÜNYA Haberleri  / AA

Felaketin yaşandığı kentin eski yöneticilerinden olan ve şu anda İş Güvenliği İdaresi Direktörü olarak görev yapan kişi hakkında soruşturma açıldı.

Çin'in Tiencin kentinde geçen hafta 114 kişinin ölümüne yol açan patlamanın ardından kentte 2012'ye kadar belediye başkan yardımcısı olan ve şu anda da Devlet İş Güvenliği İdaresi Direktörü olarak görev yapan Yang Dongliang hakkında soruşturma açıldığı bildirildi. Çin Komünist Partisi (ÇKP) Merkezi Disiplin ve Soruşturma Komisyonu, Çin Devlet İş Güvenliği Direktörü Yang hakkındaki soruşturmanın "ciddi disiplin ihlali" gerekçesiyle başlatıldığını duyurdu. Yang hakkında açılan soruşturmanın Tiencin'in Binhay bölgesindeki patlamayla ilişkisi olup olmadığına dair bilgi verilmedi ancak patlamayla ilgili incelemelerin sürdüğü dönemde soruşturma açılması dikkat çekti. ÇKP 18. Merkez Komitesi üyesi olan 61 yaşındaki Yang Dongliang'ın şu anki görevine atanmadan önce 2001-2012 arasında Tiencin'de belediye başkan yardımcılığı görevini yürüttüğü belirtildi. Yang'ın 2001'den önce de Tiencin Belediyesi ve kentteki devlet şirketlerinin yanı sıra ülkenin kuzeyindeki petrol şirketlerinde çalıştığı ifade edildi. Diğer yandan, Pekin yönetimi, Tiencin'deki soruşturma ekibinden patlamaya ilişkin incelemelerin titizlikle yürütülmesini talep etti. Çinli yetkililer, ÇKP'ye ve halka "makul bir cevabın" verilmesi gerektiğini bildirdi. İncelemeler sonucunda sorumluların sert bir şekilde cezalandırılacağı ifade edildi. Tiencin kentinin liman bölgesinde tehlikeli maddelerin tutulduğu lojistik deposunda 12 Ağustos'ta meydana gelen patlamada 114 kişi hayatını kaybetmişti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...