Hollanda'ya sığınma başvurusunda büyük artış

/ Kaynak: AA
Hollanda'ya sığınma başvurusunda büyük artış

DÜNYA Haberleri  / AA

Hollanda'ya sığınma amaçlı gelenlerin sayısının bu yıl 27 bine ulaştığı ve son yılların en yüksek düzeyine çıktığı bildirildi.

Güvenlik ve Adalet Bakanlığı Müsteşarı Klaas Dijkhoff, konuyla ilgili meclise verdiği bilgide, haftada yaklaşık bin 700 kişinin Hollanda'ya sığınma başvurusunda bulunduğunu belirterek, bu kapsamda ülkeye gelenlerin toplam sayısının şu anda 27 bine ulaştığını kaydetti. Bakanlığın verilerine göre, Hollanda'ya geçen sene gelen sığınmacı sayısı 30 bin dolayındaydı. Mülteci sayısının şu anda en yüksek seviyede olduğu ve bunun bir süre daha devam edeceğine değinilen açıklamada, sığınma talebinde bulunanların büyük bölümünün Eritreli ve Suriyelilerden oluştuğu ifade edildi. Bakanlık müsteşarı, sığınma başvurularında yaşanan bu artıştan dolayı birtakım tedbirler alındığını duyurdu. Buna göre çalışan sayısı artırılan Göç ve Yabancılar Dairesi, talepleri karşılayabilmek için hafta sonu da hizmet vermeye başlayacak. Bakanlık bir süre önce de sığınma yurtlarının tamamen dolması üzerine ek barınma merkezleri açılması kararı almıştı. Hollanda'ya sığınma amaçlı gelenlerin bir bölümünün başvuruları reddediliyor. Farklı nedenlerle iltica başvuruları kabul edilmeyerek geçici gözaltı merkezlerinde tutulan sığınmacılar gerektiğinde ülkelerine geri gönderiliyor. Aile birleşimi yoluyla gelenler ise ikamet izni alabiliyor.


DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...