Afganistan - Pakistan sınırında çatışma: 2 ölü, 10 yaralı

/ Kaynak: AA
Afganistan - Pakistan sınırında çatışma: 2 ölü, 10 yaralı

DÜNYA Haberleri  / AA

Pakistan askerlerinin, Kunar kentindeki sınır noktasında Afgan güçlerine saldırmasının ardından çıkan çatışmada 2 kişi öldü, 10 kişi de yaralandı.

Kunar Emniyet Müdürü Abdul Habin Sayidheli AA muhabirine yaptığı açıklamada, dün öğleden sonra Kunar kentinin Narey ilçesindeki sınır noktasında, bir Pakistan askerinin gizemli bir şekilde öldürülmesinin ardından, Pakistan askerlerinin sınırdaki Afgan askerlerinin bulunduğu kontrol noktasına ağır silahlarla saldırdığını söyledi. Pakistan askerlerinin saldırması ile başlayan çatışmanın gece geç saatlere kadar devam ettiğini dile getiren Sayidheli, çatışmada iki Afgan askerinin yaşamını yitirdiğini, 7 asker ile 3 sivilin de yaralandığını duyurdu. Sayidheli, Afgan askerleri tarafından, Pakistan askerinin saldırılarına karşılıklı olarak düzenlenen saldırılarda Pakistan askerine ait iki kontrol noktasının tahrip edildiğini ifade ederek, bölgeye daha fazla askerin gönderildiğini belirtti. Görgü tanıkları, Pakistan askerleri tarafından ağır silahlarla düzenlenen saldırılarda, Naray ilçesinin Do Kalam bölgesinde Pazar yerinin yandığını bildirdi. Pakistan yetkilileri henüz bu olayla ilgili bir açıklama yapmadı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...