'Esad güçleri savaş suçu işliyor'

/ Kaynak: AA
'Esad güçleri savaş suçu işliyor'

DÜNYA Haberleri  / AA

Birleşmiş Milletler (BM), Suriye'deki rejimin Duma'daki pazar yerine yaptığı saldırının savaş suçu sayılabileceğini bildirdi.

BM Cenevre Ofisi'nde düzenlenen basın toplantısında BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği Sözcüsü Rupert Colville, "Duma'da geçen pazar günü 2 farklı saldırı düzenlendi. İlk saldırı, hava saldırısıydı diğeri ise yaralılara yardım etmek için toplananlara atılan karadan karaya füze saldırısı" dedi. Duma saldırısı sonrasında şimdiye kadar en az 111 sivilin hayatını kaybettiğini ve 200'den fazla yaralı bulunduğunu ifade eden Colville, yaralıların çoğunun sağlık durumunun da kritik olduğuna dikkati çekti. Ölü sayısının, yaralılar seyyar hastanelerde kötü şartlarda tedavi edildiği için büyük ihtimalle artacağını dile getiren Colville, "Sivillere yönelik kasıtlı saldırı düzenlenmesi ve rastgele ateş açılması, uluslararası insan hakları ve hukukuna göre ciddi bir suç ve ve savaş suçu sayılabilir ve sorumlular savaş suçu işlemiş olarak kabul edilir. Biz defalarca BM Güvenlik Konseyi'ne Suriye'deki durumu Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne taşıma çağrısında bulunduk" diye konuştu. Suriye ordusuna ait savaş uçağı, Şam'ın muhaliflerin kontrolünde bulunan Duma ilçesindeki pazar yerine geçen pazar günü saldırı düzenlemişti.


DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...