Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

BMGK'ya geçici aday: Darbeci Sisi

/ Kaynak: AA
BMGK'ya geçici aday: Darbeci Sisi

DÜNYA Haberleri  / AA

Mısır, BMGK geçici üyeliği için başvuruda bulunma kararı alındığını, konseyin daimi üyeleri nezdinde ve uluslararası temasların devam ettiğini açıkladı.

Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Ahmed Ebu Zeyd, düzenlediği basın toplantısında, Mısır'ın, 2016-2017 yılları için BMGK geçici üyeliğine aday olacağını belirtti. Mısır'ın, konsey üyesi olması halinde özellikle Afrika ve Arap ülkeleri ile ilgili konuları BM gündemine getirmeyi hedeflediğini söyleyen Zeyd şöyle devam etti: "Dışişleri Bakanı Samih Şükrü, uluslararası arenada ve bölgede etkili ülkelere ziyaretlerde bulunacak. Bu çerçevede geçen nisan ayında Birleşmiş Milletler'e düzenlediği ziyaret esnasında daimi üyelerin temsilcileri ile görüştü. Geçen ocak ayında ise yine aynı doğrultuda Kenya'nın başkenti Nairobi'de BM merkezini ziyaret etmişti. Dış ülkelerdeki Mısır büyükelçiliklerimize de bu konuda gerekli çalışmalarda bulunmaları için talimat verildi."
Mısır yönetiminin, BMGK'nın daimi üyeleri ile BM kulislerinde etkili uluslararası kuruluşlara üst düzey heyetler göndermeyi ve bu ülkelerde siyasi ve kültürel içerikli konferans, sempozyum ve paneller düzenlemeyi planladığı da kaydedildi. Mısır yönetiminin, Şarm eş-Şeyh Ekonomi Konferansı ve Suveyş Kanalı'nın yeni yapılan bölümünün açılışında olduğu gibi uluslararası arenada daha etkin olmayı hedeflediği gözleniyor. Uzmanlar Mısır yönetiminin bu stratejisini, ülke içinde ciddi sorunlarla karşı karşıya olan Sisi yönetiminin dış politikada başarılı görünme girişimi olarak yorumluyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...