Arap Birliği'nden Kudüs tepkisi

/ Kaynak: AA
Arap Birliği'nden Kudüs tepkisi

DÜNYA Haberleri  / AA

Arap Birliği, Mescid-i Aksa ve Kudüs'e yapılan ihlallerden dolayı uluslararası topluma sorumluluklarını üstlenme çağrısı yaptı.

Arap Birliği tarafından Mescid-i Aksa'nın yakılmasının 46. yılı nedeniyle yayımlanan bildiride, "Arap toplumları ve sivil toplum kuruluşlarının, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya ve mukaddes şehir Kudüs'e, halkına, kültür ve tarihine karşı yaptığı ihlalleri durdurması için baskı yapması gerekir" ifadelerine yer verildi.
Bildiride, İsrail'in Kudüs'e yönelik ihlalleri kınanarak, şunlar kaydedildi:
"Mescid-i Aksa İslami bir vakıftır. İşgalci devletin bir karışında bile oynama yetkisi yoktur. Kudüs ve Mescid-i Aksa iki kırmızı çizgi olup, uluslararası meşruiyet ve yasalara göre onlardan taviz vermek veya vazgeçmek mümkün değildir. Kırmızı çizgileri aşmak tüm bölgeyi tahmin edilemeyen bir felakete sürükleyecektir."
Bildiride ayrıca, Mescid-i Aksa'nın çevresinde ve altında yapılan kazılardan dolayı her an çökmeyle karşı karşıya olduğuna dikkat çekildi.
Mescid-i Aksa'ya 21 Ağustos 1969'da giren Avustralyalı Yahudi Dennis Michael Rohan, Kıble Camisi'nin mihrabını ve bin yıllık minberini yakmıştı. Filistinliler bu olayı kınamak amacıyla her yıl Ağustos ayının son haftasında etkinlikler düzenliyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...