HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

'PYD ve IŞİD işbirliği yapıyor'

Kaynak: AA
'PYD ve IŞİD işbirliği yapıyor'

DÜNYA Haberleri  / AA

Suriye'deki muhalif gruplardan Cephetul Şam'ın Türkmen komutanlarından Zekeriya Karslı, "PYD ile IŞİD, masa altında ittifak içinde.

Suriye'deki muhalif gruplardan Cephetul Şam'ın Türkmen komutanlarından Zekeriya Karslı, PYD ile IŞİD'in "masa altında" ittifak içinde olduğunu belirterek, "PYD'nin Ayn el Arap ve Fırat bölgesini bir mermi atmadan IŞİD'in elinden nasıl aldığını biliyoruz. IŞİD bölgeden çekildikten sonra ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon uçakları, Arap ve Türkmen köylerini bombaladı. Böylece PYD'nin bölgeyi IŞİD'in elinden savaşarak aldığı algısı oluşturulmaya çalışıldı" dedi.
- 12 Türkmen köy PKK tarafından boşaltıldı
Karslı, bir süre önce PYD'nin kontrolüne geçen Tel Abyad ilçesine bağlı 12 köyde yaşayan Türkmenlerin, PYD ve PKK tarafından tehcire tabi tutulduklarını, boşalan yerleşim birimlerine ise Irak'ın kuzeyinden Kürtlerin yerleştirildiğini söyledi.
Türkmen köylerinin bir plan dahilinde boşaltıldığını ifade eden Karslı, "Rojava projesi kapsamında, Suriye'nin kuzeyinde Kürdistan kurulmak isteniyor, ÖSO olarak buna kesinlikle müsaade etmeyeceğiz" diye konuştu.
- PYD ile IŞİD ittifak içinde
Suriye'nin Batılı güçler tarafından bölünmek istendiğini ileri süren Karslı, şöyle devam etti:
"Uygulamaya konan bölünme projesi, tüm hızıyla hayata geçirilmeye çalışılıyor. PYD ile IŞİD masa altında ittifak içinde. PYD'nin Ayn el Arap ve Fırat bölgesini bir mermi atmadan IŞİD'in elinden nasıl aldığını biliyoruz. IŞİD bölgeden çekildikten sonra ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon uçakları, Arap ve Türkmen köylerini bombaladı, böylece PYD'nin bölgeyi IŞİD'in elinden savaşarak aldığı algısı oluşturulmaya çalışıldı."
Karslı, IŞİD'in Tel Abyad'dan Batılı güçlerin gözetiminde çekildiğini de savundu.
Bombalanan köylerden kaçan Türkmen ve Arapların evlerinin Irak'ın kuzeyinden getirilen Kürtlere verildiğini belirten Karslı, "Bu operasyonla bölge Kürtleştirilerek Kürdistan'ın temelleri atılmak isteniyor. PYD, Ayn el Arap'tan Afrin'e kadar bu koridoru birbirine bağlamak istiyor. PYD ve uluslararası işbirlikçilerinin projenin hayata geçmesi için acele ettikleri dünya kamuoyunun dikkatinden kaçmıyor" diye konuştu.
Karslı, bu projeyi engellemek için desteğe ihtiyaçlarının olduğunu söyledi.
Zekeriya Karslı, Türkiye'nin oluşturmak istediği güvenli bölgeye destek verdiklerini sözlerine ekledi.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...