Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İspanya'da boğa güreşlerine protesto

İspanya'da boğa güreşlerine protesto

DÜNYA Haberleri

Madrid'in San Sebastian de los Reyes ilçesinde yarın başlayacak festival, hayvansever örgütler tarafından protesto edildi.

Madrid'in San Sebastian de los Reyes ilçesinde toplanan bir grup hayvansever, yarın başlayacak boğa güreşleri ve festivale karşı ilçe merkezinde "Halk bayramları, hayvanlara kötü muamele olmadan yapılmalı" yazılı pankartla yürüyüş yaptı. "Boğaya şiddet herkese şiddettir", "Hayvanlara işkenceye hayır", "İşkence kültür değildir" yazılı dövizler taşıyan göstericiler, boğa güreşleri ve boğalarla ilgili yapılan festivallerin kaldırılmasını istedi. Yaklaşık 2 saat süren yürüyüş olaysız sona erdi.


Bu arada İspanya'da Pamplona'daki San Fermin festivalinden sonra insanların boğalarla birlikte sokaklarda koştuğu en büyük 2. festival olan San Sebastian de los Reyes'deki etkinliklere bu yıl güvenlik gerekçesiyle yeni kurallar getirildi. Şimdiye kadar sabah 08.00'da yapılan koşuların saat 11.00'a alındığı ve güvenlik görevlilerinin sayılarının artırıldığı bildirildi.


İspanya'da bu yaz boyunca yapılan boğa festivallerinde bugüne kadar 10 kişi boğaların boynuz darbesi sonucunda hayatını kaybetti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...