Filistin'e yapılan dış yardımda yüzde 2,8'lik gerileme oldu

/ Kaynak: AA
Filistin'e yapılan dış yardımda yüzde 2,8'lik gerileme oldu

DÜNYA Haberleri  / AA

Filistin bütçesine yılın 7 ayında yapılan dış yardımda geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2,8'lik bir gerileme kaydedildiği bildirildi.

Filistin Maliye Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, bağışçı Arap ülkeleri ve diğer devletler ile uluslararası kurumların temmuz ayı sonuna kadar yaptığı yardımların geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 2,8 gerileyerek 531,2 milyon dolara düştüğü belirtildi. Filistin hükümetinin bu yıl için dış yardım beklentisinin yaklaşık 1,9 milyar dolar olduğu, ancak temmuz ayı sonuna kadar yapılan yardımların bunun yalnızca yüzde 28'ini karşıladığı bildirilen açıklamada, temmuz ayı sonuna kadar yapılan yardımların genel bütçeye 487,1 milyon dolar, yatırım bütçesine 44,1 milyon dolar olarak dağıldığı kaydedildi.
- "ABD'nin bütçeye anlamlı bir yardımı yok"
Genel bütçeye gelen 487,1 milyon dolarlık yardımda, Suudi Arabistan, Cezayir, Irak ve Mısır'ın payının 269,4 milyon dolar, Avrupa Birliği, Hindistan, Malezya ve Dünya Bankası'nın payının ise 217,6 milyon dolar olduğu bilgisi verildi. Açıklamada, ABD'nin söz konusu süre zarfında bütçeye anlamlı bir yardımının bulunmadığı ifade edildi. ABD geçen yıl aynı dönemde yaklaşık 100 milyon dolarlık yardımda bulunmuştu. Maliye Bakanı Şükrü Bişara ise bu yıl için Filistin bütçesine yapılan dış yardımın 800 milyon dolar sınırını geçmeyeceğini söylemişti. Uzlaşı hükümeti mayıs ayında 2015 mali yılı için 5,018 milyar dolarlık bütçeyi onaylamıştı.


DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...