HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Almanya'da ırkçılardan göçmen aileye çirkin saldırı

Kaynak:
Almanya'da ırkçılardan göçmen aileye çirkin saldırı

DÜNYA Haberleri  / 

Berlin'de iki aşırı sağcı, göçmen bir anne ile iki oğlunu önce sözle taciz ederek çocukların üzerine idrarını yaptığı bildiri

İki saldırganın önceki gece tramvaya bindiği ve göçmen olduklarını anladıkları aileyi yabancı karşıtı sözlerle taciz ettiği daha sonra da çocukların üzerine idrarını yaptığı belirtildi. Diğer yolcuların ihbarı üzerine durağa gelen polis, iki saldırganı gözaltına aldı. Polis, saldırganların aşırı alkollü olduklarının tespit edildiğini açıkladı. Federal Polis'ten yapılan açıklamada, her iki saldırganının geçen hafta aşırı sağcı suç eyleminde bulunduğu ifade edildi.
Berlin Toplu Taşıma Şirketi (BVG), nbsp;iki saldırganın bir yıl boyunca kent içi toplu taşıma araçlarını kullanmasının yasaklandığını duyurdu. Saldırıya uğrayan ailenin yoluna devam ettiği, polisin medya aracılığıyla aileyi aradığı belirtildi. Berlin eyaleti İçişleri Senatörü Frank Henkel, böyle bir olayın Berlin'de yaşanmasına dayanamadığını söyledi. Henkel, yaşananları "iğrenç" olarak nitelendirerek bu olayın ırkçılığın çirkin yüzü olduğunu kaydetti.
Öte yandan, dün gece Baden Württemberg eyaletindeki Weissach im Tal beldesinde iltica başvurusunda bulunanlara tahsis edilmesi planlanan bina yandı. Binanın kundaklandığı tahmin ediliyor. Dresden yakınlarındaki Heidenau beldesinde de hafta sonu yaklaşık bin kadar gösterici, 250 sığınmacının beldeye getirilmesini protesto etmek için toplanmış, sığınmacıların içinde bulunduğu otobüslere şişe ve taşlarla saldırmıştı. Çıkan olaylarda en az 31 polis memuru yaralanmıştı.

DÜNYA
Kaynak:
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...