Tahran'da büyükelçilikteki İngiltere'ye ölüm yazıları

Tahran'da büyükelçilikteki İngiltere'ye ölüm yazıları

DÜNYA Haberleri

İngiltere İran'daki büyükelçiliğini yeniden açtı. Fakat duvarlardaki Farsça grafitilerle yazılan 'İngiltere'ye ölüm' yazıları duruyor.

İngiltere İran'daki büyükelçiliğini yeniden açıldı. Ancak Büyükelçilik binasındaki kraliçe portresinin üzerinde yazan 'İngiltere'ye ölüm' grafitisi duruyor. İranlı gruplar tarafından yağmalanan Birleşik Krallık Büyükelçiliği binasında, yenileme çalışmalarına rağmen İngiliz karşıtı grafitiler bulunuyor.
UZMANLAR BEKLENİYOR
Kraliçe portresinin üzerindeki 'İngiltere'ye ölüm' yazısının silinmemiş olması, Pazar günü özel davetlilerin de katıldığı açılışta dikkatlerden kaçmadı. Katılanlar arasında İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond da bulunuyordu. Yetkililer, grafitilerin silinmesinin Victoria dönemine has özel duvarlara zarar verebileceğini, bu nedenle uzmanların beklendiğini söylüyor.
NEDEN KAPATILMADI?
Ancak tehdit içeren bu grafitinin üzerinin kapatılmaması da 'şaşırtıcı' olarak yorumlanıyor. Mekanda aynaların kırık olduğu ve başka yağma izlerinin de bulunduğu belirtiliyor.
KAYNAK: EN SON HABER

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...