ABD, en gelişmiş savaş uçaklarını Doğu Avrupa'ya gönderiyor

ABD, en gelişmiş savaş uçaklarını Doğu Avrupa'ya gönderiyor

DÜNYA Haberleri

Batılı ülkeler ile Rusya arasında tırmanmasının sonucunda ABD, IŞİD'e karşı kullandığı en gelişmiş savaş uçaklarını Doğu Avrupa'ya yerleştiriyor.

ABD Savunma Bakanlığı Hava Kuvvetleri sorumlusu Deborah Lee James, NATO üyesi Doğu Avrupa ülkelerine daha fazla destek verilmesi hedefi çerçevesinde F-22 savaş uçaklarının Avrupa'ya kaydırılacağını söyledi. Deutsche Welle'nin haberine göre Deborah Lee James, "ABD ve Avrupalı müttefikleri açısından Rusya'nın Ukrayna'daki askeri faaliyetleri kaygı yaşatmaya devam ediyor" derken toplam kaç F-22'nin gönderileceği, hangi ülkelere konuşlandırılacığı konusuna ise açıklık getirmedi. F-22, dünyanın en gelişmiş ve en pahalı savaş uçağı olarak kabul ediliyor. "Yırtıcı Kuş" (Raptor) olarak da anılan F-22'ler düşük radar izi ile yüksek görünmezlik sağlayan özelliklere sahip. F-22'ler ilk kez Irak ve Suriye'de terör örgütü IŞİD'e karşı kullanıldı. F-22'ler 2005'te hizmete girdi. ABD Hava Kuvvetleri'nde toplam 180 adet F-22 görev yapıyor. (Kaynak: Yeni Şafak)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...