Kral Abdullah: 'Rusya, Ortadoğu'da hayati rol oynuyor'

/ Kaynak: AA
Kral Abdullah: 'Rusya, Ortadoğu'da hayati rol oynuyor'

DÜNYA Haberleri  / AA

Ürdün Kralı Abdullah Moskova'da Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüştü. Kral Abdullah, 'Uzun zamandır Suriye krizine çözüm arıyoruz'.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, temaslarda bulunmak üzere Rusya'nın başkenti Moskova'ya gelen Ürdün Kralı 2. Abdullah'la görüştü. Kremlin Sarayı'nda gerçekleşen görüşmede konuşan Kral Abdullah, Rusya ve Ürdün arasında güçlü ilişkiler bulunduğunu söyledi. Kral Abdullah, görüşmenin Ortadoğu'daki gelişmeler ve İsrail-Filistin ilişkileri gibi konuların değerlendirmesi adına önemli olduğunu dile getirdi. Rusya'nın Ortadoğu'daki güncel sorunların çözümünde "hayati rol" oynadığını belirten Abdullah, "Uzun zamandır Suriye krizine çözüm arıyoruz. Ve burada tüm tarafların barışçıl bir çözüm için müzakere masasına oturması adına sizin ve ülkenizin oynadığı rol hayati öneme sahip" dedi. Rusya Devlet Başkanı Putin, iki ülke hükümetinin ilişkileri geliştirmek adına temas halinde olduğunu ifade ederek, görüşmenin bu temasları geliştirmek namına önem taşıdığını ifade etti. Kral Abdullah, Putin'le görüşmesinden önce Moskova'da düzenlenen Uluslararası Havacılık ve Uzay Fuarı "MAKS 2015"e katıldı.
PUTİN, ZAYED EL NAHYAN GÖRÜŞMESİ
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Abu Dabi Veliaht Prensi ve Birleşik Arap Emirlikleri Silahlı Kuvvetler Başkomutan Yardımcısı Şeyh Muhammed bin Zayed El Nahyan ile görüştü. Moskova'da düzenlenen Uluslararası Havacılık ve Uzay Fuarı "MAKS-2015" fuar alanında gerçekleşen görüşmede konuşan Putin, bölgesel konular ve ikili ilişkileri değerlendirme fırsatı yakaladığı için memnun olduğunu söyledi. Putin, MAKS-2015'e katılımından ötürü El Nahyan'a teşekkür etti. Zayed El Nahyan ise, Putin'le sıkça bir araya gelme imkanı bulduklarını kaydederek, "Bugünkü ziyaretimizden olumlu duygular edindiğimizi söylemek isterim" dedi.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...