Financial Times, PKK'ya terör örgütü demedi

Financial Times, PKK'ya terör örgütü demedi

DÜNYA Haberleri

Hemen her gün Türkiye karşıtı analiz ve haberlere yer veren İngiliz Financial Times, PKK savunuculuğuna da ara vermeden devam ediyor.

Batı medyası, Türkiye karşıtı yayın politikasına devam ediyor. Özellikle terör saldırılarının arttığı ve yeniden seçim sürecine girilen şu dönemde, en çok dikkat çeken yayınları yapan ise İngiliz basını.
FINANCIAL TIMES BİR KEZ BİLE "TERÖR" DEMEDİ
İngiliz Financial Times'ın "Erdoğan'ın seçim kumarı" başlıklı yazıda "Türkiye'nin kaosa sürüklendiği iddia edilirken, PKK'dan bahsedilirken sadece "Kürdistan İşçi Partisi" ifadelerinin kullanılması dikkat çekti. Ankara'nın PKK'ya karşı "yıpratma savaşı" başlattığını iddia eden gazete, PKK'ya ilişkin ifadelerinde "terör" kelimesine yer vermedi.
"ANKARA, PKK'YA KARŞI YIPRATMA SAVAŞI BAŞLATTI"
"Erdoğan geçen ay; 30 yıllık ayaklanmayı Kürt azınlığa daha fazla kültürel ve kendi kendini yönetme alanı vererek bitirmek için Ankara'nın müzakere ettiği Kürdistan İşçi Partisi'ne (PKK) karşı bir yıpratma savaş başlattı" diye yazan gazete, bu dönemde başlatılan PKK'ya yönelik operasyonların "Erdoğan'ın milliyetçi oylarla ilgili bir arayışı gibi göründüğü" yorumunu yaparak haddini aştı.
DAHA ÖNCE BBC DE DEFALARCA YAPTI
Geçtiğimiz günlerde, İngiliz yayın kuruluşu BBC de yayınladığı PKK belgeseli ile kadın teröristleri sempatik göstermeye çalışmış ve tepki toplamıştı. Türk Dışişleri'nden yapılan açıklamada, "BBC'nin açıkça teröre destek verdiği" ifadeleri kullanılmış ve terör destekli yayınlarına derhal son verilmesi çağrısı yapılmıştı.
KAYNAK: YENİ ŞAFAK

Financial Times, PKK'ya terör örgütü demedi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...