Peşmergeden terör örgütü IŞİD'in 'kimyasal gaz' fabrikasına baskın

/ Kaynak: AA
Peşmergeden terör örgütü IŞİD'in 'kimyasal gaz' fabrikasına baskın

DÜNYA Haberleri  / AA

Irak'ın Musul kentinde Hardal gazı fabrikasında meydana gelen patlama sonucu DAEŞ militanlarından ölen ve yaralananların olduğu iddia edildi.

Peşmerge kuvvetlerinde görevli Yüzbaşı Şirzad Zaholi, "Musul'u kurtarma birlikleri, kentin batısında bulunan Vadi Akkab Sanayi Bölgesi'ne saldırı düzenledi. Çatışmalarda DAEŞ'in patlayıcı maddelerin üretiminde kullandığı laboratuvarın patlaması sonucu DAEŞ'ten ölen ve yaralananlar oldu" ifadelerini kullandı. Zaholi, laboratuvarın patlaması nedeniyle Hardal gazının gözle görülür şekilde havada yayılması sonucu, onlarca kişinin zehirlenme tehlikesi yaşadığını ve yüzlerce ailenin bölgeyi terk etmek zorunda kaldığını ileri sürdü. Erbil'in 70 kilometre güneybatısındaki Mahmur-Güver Cephesi Peşmerge Komutanı Ziryan Şeyh Wesani'nin daha önce yaptığı açıklamada da DAEŞ'in Peşmergeye karşı çeşitli kimyasal gazlar kullandığı aktarılarak, içerisine kimyasal madde yerleştirilen havan toplarıyla saldırı düzenlendiği belirtilmişti. Merkezi Hollanda'nın Lahey kentinde bulunan Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü (KSYÖ) de terör örgütü DAEŞ'in Irak'ta kimyasal silah kullandığına yönelik haberleri "kaygı verici" olarak değerlendirmişti.


DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...