Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Afganistan'da Dostum'a suikast girişimi önlendi

Afganistan'da Dostum'a suikast girişimi önlendi

DÜNYA Haberleri

Afganistan Devlet Başkanı Birinci Yardımcısı Raşit Dostum'a yönelik suikast planlayan 3 kişi, intihar yelekleriyle birlikte ele geçirildi.

Afganistan Devlet Başkanı Birinci Yardımcısı Raşit Dostum'a suikast planlayan üç kişinin yakalandığı bildirildi.  Ülkenin kuzeyindeki Faryab vilayetinin Kaysar ilçesi Emniyet Müdürü Nizamuddin, Dostum'a suikast hazırlığı içindeki üç kişinin Zuri köyünde düzenlenen özel bir operasyoda intihar yelekleriyle yakalandığını belirtti.

Operasyonun ihbar üzerine yürütüldüğünü ifade eden Nizamuddin, eylemcilerin sorgularında suçlarını itiraf ettiğini söyledi.


Nizamuddin, intihar eylemcilerin Dostum'a suikast düzenlemek üzere özel eğitim gördüğünü ifade etti.

Yaklaşık bir aydır Taliban örgütüne karşı yürütülen operasyonları yönetmek ve askerlere moral vermek için Faryab vilayetinde bulunan Raşid Dostum'un araç konvoyuna dört gün önce de Kaysar ilçesinde saldırı düzenlenmiş, Dostum'un saldırıdan yara almadan kurtulduğu açıklanmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...