Kudüs'te bir İsrail polisi bıçaklandı

/ Kaynak: AA
Kudüs'te bir İsrail polisi bıçaklandı

DÜNYA Haberleri  / AA

Kudüs'te Filistinli bir genç üzerini aramak isteyen bir İsrail askerini bıçakladı

Kudüs'te bir Filistinlinin, üstünü aramak isteyen bir İsrail polisini bıçakladığı bildirildi. İsrail Ordu Radyosu'nun haberine göre, bir İsrail polisi Doğu Kudüs'teki Babul Amud bölgesinde üstünü aramak istediği bir Filisinli tarafından bıçaklandı. Filistinli gencin gözaltına alındığı kaydedildi. Hamas ve İslami Cihad hareketleri, İsrail askerlerinin Temmuz ayının sonunda Nablus'un Duma beldesinde Filistinlilere ait bir evi kundaklayarak Ali Devabişe isimli bebeğin ölümüne neden olması sonrasında Filistin halkını bu saldırıya karşılık vermeye çağırmış, İsrail güvenlik güçleri de doğabilecek bir öfke dalgasına karşılık uyarıda bulunmuştu. 
- Hamas: Kahramanca bir eylem
Hamas, Kudüs'te bir İsrail polisinin Filistinli genç tarafından bıçaklanmasını "kahramanca" bir eylem olarak nitelendirdi. Hareket tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Kudüs'te bir İsrail polisinin yaralanmasına sebep olan bu kahramanca eylemi kutluyoruz" ifadesi kullanıldı. Hareket, İsrail'in Yahudileştirme politikasına ve işlediği suçlara karşı bu tür eylemlere devam edilmesi çağrısı yaptı. İsrail Ordu Radyosu, bir İsrail polisinin Doğu Kudüs'teki Babul Amud bölgesinde üstünü aramak istediği bir Filisinli tarafından bıçaklandığını, Filistinli gencin gözaltına alındığını açıklamıştı. Hamas ve İslami Cihad hareketleri, İsrail askerlerinin Temmuz ayının sonunda Nablus'un Duma beldesinde Filistinlilere ait bir evi kundaklayarak Ali Devabişe isimli bebeğin ölümüne neden olması sonrasında Filistin halkını bu saldırıya karşılık vermeye çağırmış, İsrail güvenlik güçleri de doğabilecek bir öfke dalgasına karşılık uyarıda bulunmuştu.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...