Kosova ile Karadağ arasındaki tarihi anlaşma imzalandı

/ Kaynak: İHA
Kosova ile Karadağ arasındaki tarihi anlaşma imzalandı

DÜNYA Haberleri  / İHA

Kosova ile Karadağ arasında Devlet Sınır Anlaşması imzalandı.

Kosova ve Karadağ arasındaki Devlet Sınır Anlaşması, Viyana'da Kosova Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Hashim Thaçi ve İçişleri Bakanı Skender Hyseni ile Karadağ Başbakan Yardımcısı ile Dışişleri Bakanı İgor Lukşiç ve İçişleri Bakanı Raşko Konjeviç tarafından imzalandı.
SINIRLARI BELİRLEME SÜRECİ BAŞARIYLA TAMAMLANDI
İmza töreninde Kosova Başbakanı İsa Mustafa, Karadağ Cumhurbaşkanı Filip Vujanoviç ve Avusturya Dışişleri Bakanı Sebaztian Kurz hazır bulundu. Kosova'da protestolara neden olan anlaşmanın imzalanması ile Kosova'nın Karadağ ile devlet sınırlarını belirleme sürecini başarıyla sonlandırdığı belirtildi.
"TÜM BÖLGE AÇISINDAN ÖNEM TAŞIYOR"
İmza töreninde konuşan Dışişleri Bakanı Hashim Thaçi, anlaşmanın sadece Kosova ve Karadağ açısından değil tüm bölge açısından önem taşıdığını kaydetti. Thaçi, "Anlaşma, bölgenin işbirliği dönemine ayak bastığını ve Avrupa-Atlantik oluşumları ile entegre yolunda sağlam adımlar attığını kanıtlıyor" dedi.
SINIR ANLAŞMASI PROTESTO EDİLDİ
Bu arada Kosova'nın Karadağ sınırı yakınlığındaki İpek şehrinde bir araya gelen bir grup vatandaş, Kosova ile Karadağ arasında Devlet Sınır Anlaşması'nın imzalanmasını protesto etti.
1 SAAT YOLU TRAFİĞE KAPATTILAR
Protestocular, İpek ile Rojay yolunu 1 saat trafiğe kapatarak tepkilerini dile getirdi. Protesto gösterisini örgütleyen eski İpek Belediye Başkanı Ali Lajçi, Karadağ ile sınır anlaşmasını imzalamaması için Kosova yetkililerine çağrıda bulunarak, anlaşma ile Kosova'nın 12 bin hektar araziyi kaybedeceğini iddia etti. Lajçi, anlaşmanın Kosova'nın menfaatlerine ters düştüğünü, dolayısıyla bölgede barışa hizmet etmeyeceğini vurguladı. Protesto gösterisinin sonunda imza kampanyası başlatıldı. Toplanacak imzalar ile Kosova ve Karadağ arasında Devlet Sınırı Anlaşması'nın Kosova Meclisi'nde ratifike edilmesinin engellenmesi çalışılacak.

DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...