Halep'te 50 IŞİD militanı öldürüldü

Halep'te 50 IŞİD militanı öldürüldü

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Halep'te muhalif grupların Mari ilçesine saldırmaya çalışan terör örgütü IŞİD'in 50 üyesini öldürdüğü bildirildi

Halep'in Mari ilçesindeki yerel medya aktivisti Şehba Press'in genel yayın yönetmeni Mamun Ebu Ömer, muhalif grupların, Mari ilçesine bomba yüklü araçlarla saldırmaya çalışan terör örgütü IŞİD üyesi 50 kişiyi öldürdüğünü söyledi.

IŞİD'in Mari ilçesini ele geçirmek için bomba yüklü araç ve intihar eylemcileriyle saldırdığına değinen Ömer, muhaliflerin terör örgütünün ilerlemesini durdurduğunu ifade etti. İlçe çevresinde taraflar arasında şiddetli çatışmaların sabahtan beri devam ettiğini aktaran Ömer, "IŞİD Harbel ve Sondef köylerini muhaliflerden geri aldı. Saldırılarda iki tarafta büyük zayiatlar var" dedi.

Bu arada terör örgütü IŞİD'in, muhaliflerin elindeki bölgeleri almak için bombalı eylemlerde kullanılmak üzere 500 motosiklet ve çok sayıda araç satın aldığını dile getiren bölgedeki aktivistler, koalisyon güçlerinin Halep'in kuzeyindeki IŞİD merkezlerini ciddi manada vurmadığını, PYD ile IŞİD güçleri arasındaki çatışma bölgelerine yoğun bir şekilde saldırdığını anlattı.

IŞİD, Halep'in kuzeyinde muhaliflerin denetimindeki Delhe, Harcele, Harbel ve Sondef köylerine intihar eylemcileri ve ağır silahlarla düzenlediği saldırılar sonucunda bu bölgelerin denetimini ele geçirmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...