Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Beyaz Saray AB'ye Türkiye'yi örnek gösterdi

/ Kaynak: AA
Beyaz Saray AB'ye Türkiye'yi örnek gösterdi

GÜNDEM Haberleri  / AA

Beyaz Saray Sözcüsü Earnest, göçmen kriziyle mücadele eden AB ülkelerine Türkiye'nin Suriyeli sığınmacılara yönelik çabalarını örnek gösterdi.

Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, AB ülkelerindeki göçmen krizinde Türkiye'nin Suriyeli sığınmacılara yönelik çabalarını örnek göstererek, "Türk hükümeti ve Türk halkı sığınmacılar için ciddi kaynaklar aktardı. Evlerinden uzaktaki bu insanların temel ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştı. Dolayısıyla bu, AB'nin baş etmesi gereken bir şey" dedi.

Earnest, günlük basın toplantısında, AB ülkelerine kaçak göçmen akınına ilişkin soruları yanıtladı.

Krizle mücadele edilirken göçmenlerin de insan olduklarının göz önünde bulundurulması gerektiğini vurgulayan Earnest, "Bu kişiler, tehlikeli ortamlardan kaçıyorlar. Libya ve Suriye gibi yerlerdeki insani durum düşünülemez bile. Ancak bölgede, bu kişilere temel insani yardım sağlamaya dönük çabalarının takdir edilmesi gereken ülkeler var. Örnek olarak Türkiye'yi ele alalım. Bir milyondan fazla Suriye'den, Suriye'deki şiddetten kaçan insanı kabul eden bir ulus. Türk hükümeti ve Türk halkı sığınmacılar için ciddi kaynaklar aktardı. Evlerinden uzaktaki bu insanların temel ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştı. Bu, AB'nin baş etmesi gereken bir şey" diye konuştu.

Afrika ve Ortadoğu'dan gelen göçmenler son dönemde Avrupa ülkeleri için krize dönüştü.

Birçok Avrupa ülkesi göçmen akımını önlemek için güvenlik önlemlerini artırarak sınırda müdahale etmeye başladı. Deniz yoluyla İtalya üzerinden Avrupa'ya geçmek isteyen göçmenler İtalya Sahil Güvenlik birimleri tarafından kurtarılarak, göçmenler için oluşturulan geçici barınma yerlerinde tutuluyor.

Afrika ve Ortadoğu'dan deniz yoluyla Avrupa'ya göç etmek isteyenlerin bir kısmı ise bu yolda hayatını kaybediyor.

Uluslararası Göç Örgütü'nün verilerine göre, 2015'in başından bu yana Avrupa'ya kaçak yollardan girmek isterken Akdeniz'de can veren göçmenlerin sayısı 2 bin 365'i buldu. Bu yıl şu ana kadar 255 bin 152 göçmen Avrupa ülkelerine ulaşmayı başardı.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...