Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Fransa, İsrail'i hayal kırıklığına uğrattı

/ Kaynak: AA
Fransa, İsrail'i hayal kırıklığına uğrattı

DÜNYA Haberleri  / AA

Fransız şirketi Veolia, İsrail'in Kudüs'te yapmayı planladığı tramvay projesinden çekildi.

İsrail ürünlerine yönelik "Boykot, Tecrit ve Yaptırım Hareketi" anlamına gelen BDS Genel Koordinatörü Mahmud en-Nevacia, birçok sektörde faaliyet gösteren Fransız şirketi Veolia'nın İsrail'in Kudüs'teki Yahudi yerleşim birimlerini birbirine bağlayan tramvay projesinden çekildiğini belirtti.
- BDS'nin baskıları meyve verdi
Nevacia, BDS'nin Fransız şirkete 7 yıldır yaptığı baskının meyve verdiğini ifade ederek şirketin gerek tramvay gerek diğer alanlardaki yatırımlarını geri çekmesini başardıklarını kaydetti. İsrail ile yürüttükleri mücadeleyi "açık savaş" olarak niteleyen Nevacia, "Dünyanın her yerinde İsrail ile özellikle ekonomi alanında açık savaş yürütüyoruz. Bunu İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun kendisi de dile getirmişti" dedi.
- Kudüs'ü Yahudileştirme planının bir parçası
Söz konusu projenin "Kudüs'ü Yahudileştirme" planının bir parçası olduğunu ifade eden Nevacia, sözlerini şöyle tamamladı: "Tramvay projesi, Yahudi yerleşim birimlerini şehrin çevresinden birbirine bağlamak suretiyle Kudüs'ün Yahudileştirilmesini hedefleyen bir projeydi. Bu, Fransa'nın da bir parçası olduğu Avrupa Birliği kanunlarına aykırı." İsrail'in boykot edilmesini savunan yaklaşık 200 Filistinli sivil toplum kuruluşu tarafından 2005 yılında başlatılan BDS hareketiyle İsrail üzerinde ekonominin yanı sıra akademik, kültürel ve siyasi alanlarda baskı oluşturulması hedefleniyor. Küresel bir hareket olan BDS, Filistin toprağındaki İsrail işgaline son verilmesi, İsrail'in Arap-Filistinli vatandaşlarına tam eşitlik sağlanması ve Filistinli sığınmacıların geri dönüş haklarına saygı duyulması için uluslararası çalışmalar yürütüyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...