Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Almanya'da 2 tonluk bomba bulundu

Almanya'da 2 tonluk bomba bulundu

DÜNYA Haberleri

Almanya'da bir inşaatta tesadüfen bulunan İkinci Dünya Savaş'ından kalma patlamamış 2 tonluk bomba nedeniyle on bin kişi evlerinden tahliye edildi.

Almanya'nın Koblenz kentinde 2.Dünya Savaşı'ndan kalma iki tonluk bomba nedeniyle 10 bin kişinin evlerinden tahliye edilirken, inşaat çalışmaları sırasında bulunan bombanın kötü durumda olduğu ancak yine de güvenlik nedeniyle tahliye işlemine başlandığı bildirildi. İtfaiye sözcüsü Manfred Morschhaeuser de tahliye işlemi için yaklaşık 800 kişinin görev yaptığını ifade etti. Tahliye nedeniyle, yollar kapatıldı, tren, tramvay, nehirdeki feribot ve vapur seferleri durduruldu. Bombanın etkisiz hale getirilmesi için uzmanların işlemlere başladıkları belirtildi. 2011 yılında yine Koblenz kentinde bulunan 1,8 tonluk bomba nedeniyle 45 bin kişi evlerinden geçici süreyle uzaklaştırılmıştı. Geçtiğimiz aylarda Hannover kentinde de 31 bin kişi ABD yapımı 2. Dünya Savaşı'ndan kalma 250 kiloluk bomba nedeniyle evlerinden tahliye edilmişti. Almanya'ya 1939 ile 1945 yılları arasında yaklaşık 3,4 milyon ton bombanın atıldığı tahmin ediliyor. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...