Kamerun ve Çad'da Boko Haram'a darbe

/ Kaynak: AA
Kamerun ve Çad'da Boko Haram'a darbe

DÜNYA Haberleri  / AA

Kamerun'da Boko Haram için çalıştığı iddia edilen bir gazeteci tutuklandı. Çad'da ise 10 Boko Haram militanı idam edildi.

Kamerun'da Boko Haram örgütüne casusluk yaptığı öne sürülen bir gazeteci tutuklandı. Kamerunlu Gazeteciler Ulusal Sendikası (SNJC) yazılı açıklamada, Boko Haram için çalıştığı iddia edilen Simon Ateba adlı bir gazetecinin geçen hafta Kamerunlu güçler tarafından tutuklandığını bildirdi.
Ateba'nın Uluslararası Gazeteciler Araştırma Merkezi (ICIR) tarafından Boko Haram saldırılarından kaçıp Çad ve Kamerun'a sığınan Nijeryalıların yaşam şartlarına yönelik araştırma yapması için görevlendirildiği belirtilen açıklamada, gazetecinin koşulsuz derhal bırakılması talep edildi. Açıklamada, sağlık sorunları yaşayan Ateba'nın başına geleceklerden hükümetin sorumlu olacağı kaydedildi.
ICIR yetkilisi Dayo Aiyetan de Boko Haram'dan kaçan Nijeryalı göçmenlerin sığındığı Kamerun'un kuzeyinde Nijerya sınırına yakın Minawao kampında bulunduğu sırada tutuklanan Ateba'nın araştırma merkezi üyesi profesyonel bir gazeteci olduğuna dikkati çekti.
Öte yandan Ateba'nın yerine getireceği görev hakkında Kamerunlu yetkilileri daha önce bilgilendirdiği aktarıldı.
- Çad'da 10 Boko Haram militanı idam edildi
Çad yerel basını, geçen hafta idama mahkum edilen 10 Boko Haram militanının hafta sonu idam edildiğini duyurdu.
Haziran ve temmuz aylarında düzenlenen intihar saldırılarında çok sayıda kişinin ölümüne sebep oldukları iddia edilen militanlar, adam öldürmek, suç örgütü oluşturmak, bombalı saldırılar düzenlemek, askeri silah ve mühimmat bulundurmakla suçlanıyordu.
Boko Haram ile mücadele kapsamında Çad, Nijer, Nijerya, Kamerun ve Benin, Ortak Çok Uluslu Müdahale Gücü (MNJTF) oluşturmuştu.
Müdahale gücü görev başladığında, Boko Haram ile silahlı grupların saldırılarına maruz kalan bölgelerde güvenliğin, istikrarın ve insani yardımın sağlanması için çalışacak.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...