Amerikan polisi teslim olmak için ellerini kaldıran şahsı vurdu

/ Kaynak: İHA
Amerikan polisi teslim olmak için ellerini kaldıran şahsı vurdu

DÜNYA Haberleri  / İHA

ABD'nin Teksas eyaletinde teslim olmak için ellerini havaya kaldıran bir şahsın polis tarafından öldürüldüğü anlar ortaya çıktı.

Teksas Eyaletinin Bexar kasabasında 4 gün önce meydana gelen olayda, teslim olmak için ellerini havaya kaldıran Gilbert Flores isimli şahsın 2 şerif yardımcısı tarafından öldürüldüğü anlar amatör bir kamera tarafından görüntülendi. Bir aracın içinden çekilen görüntülerde Flores'in polisin kendine yaklaştığı sırada evinin önüne doğru koştuğu ve ardından polis aracının önünde durduğu ve polisle tartıştığı görülüyor. Polisin emri üzerine ellerini havaya kaldıran Flores daha sonra polis tarafından iki el ateş açılarak olay yerinde öldürülüyor. Karşı caddeden çekilen görüntülerde adamın bir elini havaya kaldırdığı görülüyor ancak kameranın önünde bir elektrik direğinin olması nedeniyle diğer elini kaldırıp kaldırmadığı net olarak anlaşılmıyor.
Bexar Şerifi tarafından Suran Pamerleau tarafından yapılan açıklamada ellerinde daha yakın bir açıdan çekilen görüntü olduğu ve soruşturmanın sürdüğü bildirildi. Ancak bu görüntü henüz basınla paylaşılmadı. Şerif Pamerleau, Flores'in elinde bıçak olduğunu ve tutuklanmayı reddettiğini söyledi. Şerif Pamerleau, “Olayın tam olarak nasıl olduğunu anlamak için elimizde pek çok kanıt bulunuyor” dedi. Şerif, polislerin adamın evinden bir şikayet gelmesi üzerine polislerin eve gittiğini ve evde bir kadın ve bebeğin yaralı halde bulunduğunu söyledi. Şahsın önce teslim olmayı reddettiğini kaydeden Şerif, şok tabancası ve kalkan kullanılarak şahsın etkisiz hale getirilmek istendiğini fakat bu yöntemin işe yaramadığını söyledi. Şerif polisin uzun ikna çalışmalarının ardından silahla ateş ettiğini ifade etti.
Şerif olaya karışan polislerin kimliklerini açıklayarak isimlerinin şerif yardımcıları Greg Vasquez ve Robert Sanchez olduğunu bildirdi. Öldürülen Flores'in daha önce de kanunlarla başının belada olduğu, uyuşturucu kullanmaktan, haneye tecavüzden, saldırı ve hırsızlık suçlarından sabıkalarının bulunduğu ifade edildi.


HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYIN

DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...