Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

4 ülke bugüne kadar hiç mülteci almadı

4 ülke bugüne kadar hiç mülteci almadı

DÜNYA Haberleri

Suudi Arabistan, Katar, Kuveyt ve Birleşik Arap Emirlikleri, mültecilere yardımda bulunmalarına rağmen hiç mülteci kabul etmediler.

Mülteci yardımlarına en fazla katkıda bulunan ülkelerden biri olan Suudi Arabistan mülteci barındırmaya yanaşmıyor. Nedenleri muhafazakâr Arap ülkesinin siyasi yapısından kaynaklanıyor. Aynı şekilde Katar, Kuveyt ve Birleşik Arap Emirlikleri'nde de mülteci sayısı sıfır.


TEK BİR SURİYELİ MÜLTECİ DAHİ KABUL ETMEDİLER
Suudi Arabistan, mültecilerin tehlikeli Avrupa yolunu seçmelerini tercih ediyor. "Amnesty International", Uluslararası Af Örgütü'nün bir raporunda, "Körfez ülkelerinin yeniden yerleştirme programlarına katılmamasının utanç verici olduğu, hâlbuki Körfez Arap ülkelerinin din ve dil birliği nedeniyle, savaştan ve takibattan kaçan Suriyeli mültecilere yardım ve himaye verenlerin başında gelmesi gerektiği", belirtiliyordu.


4 ÜLKEDE DE ÇOK SAYIDA YABANCI VAR
Çoğu Körfez ülkesinde yabancıların sayısı oldukça yüksek. 29 milyonluk Suudi Arabistan nüfusunun altı milyonu ülkede yasal çalışan Asya ve diğer İslam ülkelerinin vatandaşlarından oluşuyor. Yabancı oranı Kuveyt'te yüzde 60, Katar'da yüzde 90, Birleşik Arap Emirlikleri'nde ise yüzde 80'i buluyor. Mülteciler bu oranların daha da büyümesine yol açacaktı. Bundan duyulan endişe ise Irak ve Suriyelilere sığınma imkanı tanıma eğiliminden ağır basıyor.

Deutsche Welle Türkçe

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...