Mültecilerin bekleyişi sürüyor

/ Kaynak: İHA
Mültecilerin bekleyişi sürüyor

DÜNYA Haberleri  / İHA

Budapeşte'deki Doğu Garı'ndan trenlerle Almanya'ya gitmek isteyen çoğu Suriyeli yüzlerce mülteci, garda beklemeye devam ediyor.

Dün öğle saatlerinde gar önünden yürüyerek Almanya'ya gitmek isteyen binlerce mülteci, Macar devletinin tahsis ettiği otobüslerle Avusturya sınırına kadar götürülmüştü. Macar makamları yaptıkları açıklamada, şimdiye dek 6 bin 500 mültecinin otobüslerle Avusturya sınır kapısı olan Hegyshalom'a bırakıldığını ve mültecilerin yürüyerek Avusturya'ya giriş yaptıklarını kaydetti.


Binlerce mültecinin Avusturya'ya götürülmesinin ardından neredeyse tamamen boşalan Doğu Garı, sabah saatlerinde Macaristan'a illegal yollardan giren mültecilerle yeniden doldu. Sivil toplum kuruluşları gar çevresinde yerlerde oturan ve yatan mültecilere yemek ve su yardımı yaparken, mültecilerin çocuklarına da oyuncaklar ve giyecekler dağıttı. Almanya'ya gitmek için gara gelen sığınmacılar, gar içinde yataklar sererek seferlerin başlamasını bekliyor. Mültecilerin bekleyişi devam ederken, bir grup genç ise gar dışında ellerinde Türkçe ve Arapça “Hoş geldiniz” ve “Özür dileriz” yazılı kağıtlarla Macaristan'daki Suriyelilerin durumunu barışçıl bir şekilde protesto etti.


Adının Abdullah olduğunu söyleyen Suriyeli bir genç mülteci, Macaristan'a Türkiye'den geldiğini, üzerindeki Türkiye Futbol Federasyonu yazılı eşofman üstünün kendisine Türkiye'de verildiğini belirtti. Eşi ve 3 küçük çocuğuyla Almanya'ya gitmek isteyen Suriyeli mülteci Rıdvan Zaza ise, yaşamak için tek umutlarının Almanya olduğunu söyledi. Biraz İngilizce bilen eşi Furat da, Almanya'nın Suriyeli mültecilere kucak açtığını ve iyi karşıladığını, ancak Macar makamlarının kendilerine ne bir yemek ne de yıkanacak imkan vermediğini belirterek, kendilerine saygı duyulmadığını, Almanya'ya gitmelerine izin verilmediğini, bu yüzden Macar makamlarından şikayetçi olduğunu kaydetti.

DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...