Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

ABD'li Müslümanlar Obama'nın Esad'ı durdurmasını istedi

ABD'li Müslümanlar Obama'nın Esad'ı durdurmasını istedi

DÜNYA Haberleri

2 yaşındaki mültecinin ölümünün vicdanları yaraladığını söyleyen Awad, 'Suriyeli diktatörü durdurmak için Obama yönetimi acil eylem planı açıklamalı' dedi.

Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi (CAIR) Başkanı Nihad Awad, Suriye'de iç savaş konusunda acil eyleme geçilmesi konusunda çağrıda bulundu. Düzenlediği basın toplantısında cansız bedeni kıyıya vuran 2 yaşındaki Aylan Kurdi'nin fotoğrafını gösteren Awad, “Birçoğunuz gibi defalarca fotoğrafa bakmamaya çalıştım ancak vicdanımı uyarmaya karar verdim. Çünkü bu fotoğraf dünyanın vicdanını rahatsız ediyor” dedi. ABD Başkanı Barack Obama yönetimi tarafından Suriyelilerin çektikleri eziyetin sonlandırmaya yardımcı olmak için harekete geçmesini isteyen CAIR Başkanı Awad, “Esad güçlerinin bombalaması sonucu Aylan gibi 300 binden fazla kişi Suriye'de hayatını kaybetti ancak bu tür bir fotoğraf görmedik. Bugün, umarım bu fotoğraf Suriye iç savaşını tanımlayan bir fotoğraf olur. Suriyeli diktatörün kendi vatandaşlarını öldürmeye devam etmesini önlenmesi için uçuşa yasak bölgenin oluşturulması konusunda müttefikleri ile çalışmaları çağrısında bulunuyorum” ifadelerini kullandı. Obama'ya seslenen CAIR Başkanı Nihad Awad, “Suriyeli sığınmacılara yardım etmek için daha fazlasını yapabilirsiniz. Ve bu sadece Amerika'nın menfaati için değil insanlığı menfaati için olur” ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...