Tacikistan'da saldırı: 33 kişi hayatını kaybetti

/ Kaynak: AA
Tacikistan'da saldırı: 33 kişi hayatını kaybetti

DÜNYA Haberleri  / AA

Tacikistan'da silahlı bir grubun güvenlik birimlerine saldırması nedeniyle, Tacik basınına göre ise 33 kişinin hayatını kaybetti.

Dün silahlı bir grup önce Duşanbe'deki İçişleri Bakanlığı birimlerine saldırarak, çok sayıda silah ve mühimmatı ele geçirdi. Alınan silahlarla başkente 20 kilometre uzaklıktaki Vahdat şehrine giden grup, burada da saldırılar düzenledi. Güvenlik güçleriyle saldırgarların çatışmasında iki taraftanda can kayıpları yaşandı. Resmi açıklamalara göre 8 polisin hayatını kaybettiği olaylarda, 9 saldırgan öldürüldü. Ancak Tacik basını, olaylardaki can kaybının 33 olduğunu ileri sürdü. Saldırganların Pamit kanyonunda saklandığı belirtiliyor. Tacik güvenlik birimleri, saldırganların, Savunma Bakan Yardımcısı Abdulhalim Nazarzod'dan emir aldığını duyurdu. Bunun üzerine Cumhurbaşkanı İmamali Rahman, Nazarzod'u görevden aldı. Tacikistan basını Nazarzod'un emrinde 135 kişinin bulunduğunu ileri sürüyor. İçişleri Bakanlığının açıklamasında ise Nazarzod'un Tacikistan İslami Diriliş Partisi ile bağlantılı olduğu belirtilidi. İslami Diriliş Partisi'nden yapılan açıklamada ise Nazarzod'un partiyle bağlantılı olmadığı savunuldu. Güvenlik görevlileri saldırganların yakalanması için operasyonlarını sürdürüyor. Duşanbe yönetimi, Vahdat kentinde olağanüstü hal ilan etti. Başkent Duşanbe'ye giriş ve çıkışlar da kontrollü yapılıyor. Başsacılık da olayla ilgili soruşturma başlattı. Olaylar nedeniyle ABD'nin Duşanbe Büyükelçiliği geçici olarak faaliyetini durdurmuş, ülkedeki ABD vatandaşlarına evlerini terk etmemeleri, çocuklarını okula göndermemeleri çağrısı yapmıştı.


DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...