Netanyahu: İsrail çok küçük bir ülke

Netanyahu: İsrail çok küçük bir ülke

DÜNYA Haberleri

İsrail Başbakanı Netanyahu, muhalif lider Herzog'un mülteci önerisine, "İsrail küçük, çok küçük bir ülke" cevabını verdi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, kendisine "Suriyeli mültecileri İsrail'e kabul edelim" diyen muhalif lidere "İsrail küçük, çok küçük bir ülke" cevabını verdi.
"İsrail insani drama kayıtsız kalmaz"
İsrail Knesset Meclisi'nde 15 sandalyesi bulunan İsrail İşçi Partisi lideri İsaac Herzog, Başbakan Netanyahu'ya "İsrail devleti olarak mültecilere kapımızı açmalıyız" önerisinde bulundu. Geçtiğimiz yıl Gazze'de katliam emri veren Netanyahu, Herzog'un bu önerisine "İsrail, savaşa kayıtsız kalamaz elbette ancak İsrail küçük, çok küçük bir ülke" ifadeleriyle yanıt verdi. İsrail'in insani drama kayıtsız kalmadığını iddia eden Netanyahu, "Biz yaklaşık bin sığınmacıyı İsrail hastanelerinde tedavi ettirdik, ama sınırımızı korumak zorundayız, mültecileri kabul edemeyiz" dedi.
"Netanyahu Yahudi olmanın ne demek olduğunu unutmuş"
Bunun üzerine Netanyahu'ya ağır sözler söyleyen Herzog, "Netanyahu Yahudi olmanın ne demek olduğunu unutmuş. O, gözlerini de kalbini de kucağında bebeklerle sınır aşmaya çalışan insanlara kapatmış" ifadelerini kullandı.
"Herzog istiyorsa kendi evine kabul etsin"
İsrail'deki ana muhalefetin lideri İzak Herzog'un ülkeye Suriyeli sığınmacıların kabul edilmesi önerisine, Netanyahu gibi, İsrailli bakanlar da tepki gösterdi. Turizm Bakanı Yariv Levin, "Muhalefetin lideri İzak Herzog'un Suriyeli sığınmacıların ülkeye kabul edilmesi önerisi, popülist ve sorumsuz bir öneridir" iddiasında bulunurken, Ulaştırma Bakanı Israel Katz da "Sayın Herzog'un önerisi siyasi akıl ve ulusal sorumluluk yoksunluğunu gösteriyor" dedi. Katz, Herzog'un kendi evine Suriyeli sığınmacı kabul edebileceğini kaydetti.
Kaynak: Yeni Şafak

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...