'Suriye'ye askeri yardım konusunda bilgim yok'

/ Kaynak: AA
'Suriye'ye askeri yardım konusunda bilgim yok'

DÜNYA Haberleri  / AA

Kremlin Basın Sözcüsü Peskov, Rusya'nın Suriye'ye askeri yardımı artırdığı konusunda bilgisinin olmadığını söyledi.

Kremlin Basın Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya'nın Suriye'ye askeri yardımı artırdığı konusunda bilgisinin olmadığını söyledi. Peskov, telekonferans yönetimiyle düzenlediği basın toplantısında, gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Rusya'nın, Suriye'ye askeri yardımı artırdığına ilişkin elinde hiçbir bilginin bulunmadığını kaydeden Peskov, Rusya'nın Suriye hükümetiyle sürekli diyalog ve temas halinde olduğunu ve buna ekleyecek bir şeyinin olmadığını belirtti. Peskov, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile Suriye konusunda yaptığı telefon görüşmesini değerlendirmekten kaçındı. Rusya Dışişleri Bakanlığı yetkilisi Mariya Zaharova, daha önce yaptığı açıklamada, Rusya'nın, Suriye hükümetine terörle mücadele için silah yardımı yaptığını hiçbir zaman saklamadığını söylemişti.
- Ukrayna krizi
Peskov, Ukrayna'daki gelişmelerle ilgili, süresi sona yaklaşılan Minsk anlaşmasının uygulanmasında hiçbir ilerleme kaydedilmemesinden duydukları endişeyi dile getirdi. Peskov, anlaşmanın uygulanmaması durumunda Moskova'nın bir B planı olup olmadığı yönündeki soruyu ise yanıtlamadı. Lavrov geçen hafta, anlaşmada varılan maddelerin uygulanması için taraflar üzerinde baskı oluşturulması için "Normandiya dörtlüsü" formatındaki dışişleri bakanları toplantısının yapılmasını teklif etmişti.
- Snowden'ın Rusya'yı eleştirmesi
ABD Ulusal Güvenlik Ajansı'nın (NSA) eski sistem analisti Edward Snowden'ın, bir röportajında yaptığı, "Rusya eşcinseller ve internet üzerinde kontrol sağlamaya çalışıyor" eleştirisiyle ilgili Peskov, Snowden'a siyasi sığınma verirken "Rusya'nın bütün faaliyetlerini öveceksin" şeklinde bir şart koşmadıklarını söyledi.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...