Yıllar sonra gelen Türkiye itirafı!

Yıllar sonra gelen Türkiye itirafı!

DÜNYA Haberleri

Mavi Marmara davasına değinen Hillary Clinton, "Sadece iyi bir ilişkiyi değil gerçek bir köprüyü kaybettik" dedi.

ABD'de gelecek yıl Kasım ayında yapılacak başkanlık seçiminin adaylarından Hillary Clinton, Gazze'ye yardım götüren Mavi Marmara gemisine İsrail güçleri tarafından düzenlenen saldırı hakkında konuştu.


AA'nın İngilizce servisinde yer alan habere göre Clinton, İsrail'in ölümcül saldırıyla ilgili Türkiye'den özür dilemesi için kelimenin tam anlamıyla yıllarca uğraştığını söyledi. 
Clinton, bu saldırı ile Türkiye ile İsrail arasından gerçek bir köprünün yıkıldığını da sözlerine ekledi.


Eski ABD Dışişleri Bakanı Henry Kissenger gibi stratejistlerle de konuştuğunu belirten Clinton, Türkiye'yle olan ilişkilerinin sürmesi için İsrail'in Türklerden özür dilemesi için stratejik bir argüman aradığını belirtti.


Clinton, açıklamalarını Brookings Enstitüsü'nde "ABD'nin bölgede İsrail ile Arap ülkeleri veya diğer ABD müttefikleri arasında bir işbirliği oluşturabilir mi?" sorusuna cevaben yaptığı öğrenildi.


Clinton, Ortadoğu'daki ilişkilerin karşılıklı çıkar paylaşımı ile kurulduğunu ve bunun başarılması oldukça zor bir hedef olduğunu belirtti ve Türk-İsrail ilişkilerinin Mavi Marmara olayıyla bozulmasını örnek verdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...