Macaristan'da mülteci kampında skandal görüntüler

Macaristan'da mülteci kampında skandal görüntüler

DÜNYA Haberleri

Macaristan kamplarında kaçak göçmenler, bir hayvana dahi yakışmayacak muamelelerle karşı karşıyalar.

Sırbistan sınırındaki Roszke kampında görevlilerin mültecilere ekmek ve diğer gıda maddelerini fırlatarak attıkları, gıda malzemelerine ulaşabilmek için insanların birbirleriyle mücadele ettikleri görülüyor.


MÜLTECİLERİ KAFESLE ÇEVRELEDİLER


Avusturyalı bir gönüllü tarafından gizlice çekilen görüntülerde, toz maskesi takmış polislerin, salonda tellerle ayrılarak kafes haline getirilmiş bölmelere sandviç fırlattığı görülüyor.


"MÜLTECİLERE HAYVAN MUAMELESİ YAPILIYOR"
Videoyu çeken Michaela Spritzendorfer, mültecilere 'hayvan' muamelesi yapıldığını söyleyerek, Avrupa ülkelerini sınırları açmaya çağırdı.


"AHIRDAKİ SIĞIRLAR GİBİLER"
İnsan Hakları İzleme Örgütü Acil Durum Direktörü Peter Bouckaert da göçmenlerin 'ahırdaki sığırlar' gibi tutulduğunu söyleyerek durumun kabul edilemez olduğunu ifade etti. Avrupa Komisyonu planı, 120 bin göçmenin üye ülkelerin nüfusuna göre kotalar belirlenerek AB ülkelerine dağıtılmasını öngörüyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...