Obama ve eşi 11 Eylül için saygı duruşunda

Obama ve eşi 11 Eylül için saygı duruşunda

DÜNYA Haberleri

ABD Başkanı Obama ve eşi Michelle Obama, 11 Eylül saldırılarında hayatını kaybedenler için Beyaz Saray bahçesinde saygı duruşunda bulundu

ABD Başkanı Barack Obama ve eşi Michelle Obama, ABD'de 14 yıl önce gerçekleştirilen 11 Eylül'deki terör saldırılarında hayatını kaybedenler için Beyaz Saray bahçesinde saygı duruşunda bulundu.

Ülke genelinde saldırının 14. yıl dönümünde hayatını kaybedenler için çeşitli törenler düzenleniyor. Bu kapsamda ABD Başkanı Obama ve eşi Michelle Obama da Dünya Ticaret Merkezi ikiz kulelerine ilk uçağın çarptığı saat 08:46'da Beyaz Saray'ın bahçesinde anma programı gerçekleştirdi. Obama çifti çalışanlarla birlikte yaşamlarını yitirenler için bir dakika saygı duruşunda bulundu. Obama, anma etkinliklerine ilerleyen saatlerde başkent Washington yakınlarındaki Fort Meade askeri üssünde devam edecek. Obama üste görev yapanlarla bir araya gelecek.

Savunma Bakanlığı Pentagon'da da bakanlığa düzenlenen saldırıda ölenler için ayrı tören düzenlendi. Pentagon binasına sabah saatlerinde dev Amerikan bayrağı asılırken, düzenlenen törene Savunma Bakanı Ashton Carter'ın yanı sıra saldırıda hayatını kaybedenlerin aileleri ve yakınları katıldı.

Pentagon'daki saldırıda hayatını kaybedenler anısına oluşturulan parka çelenk bırakan Carter, konuşmasında o gün ölenleri asla unutmayacaklarını söyledi. Onların hayatlarının ABD için ne anlama geldiğini çok iyi bildiklerini belirten Carter, "Bizim gözümüzü korkutmayı umanlar hiçbir zaman bu hazzı yaşayamayacaklar, ABD'yi korkutmada başarılı olamayacaklar. Çünkü sadece karşılık vermekle kalmayız, bu hayatını kaybedenlerini onurlandırmak için hiçbir zaman olmadığından daha güçlü karşılık veririz. Aradan geçen 14 yılın ardından bizi tehdit eden teröristler şu basit gerçeği öğrenecekler; her ne kadar zaman alırsa alsın, her nerede gizlenirlerse gizlensinler adaletin pençesinden kurtulamayacaklar" diye konuştu.

11 Eylül'deki saldırılarda başkent Washington'a ilerleyen bir uçak da Pensilvanya eyaletinin Shanksville kasabası yakınlarında düşürülmüştü. Anma törenleri kapsamında, kasabada yapımı tamamlanan Flight 93 Ulusal Anıtı da ziyarete açıldı. Buradaki törene ABD İç Güvenlik Bakanı Jeh Johnson katıldı.

11 Eylül 2001'deki saldırılarda, dört yolcu uçağı kullanılırken, uçaklardan ikisi New York'taki Dünya Ticaret Merkezi ikiz kulelerine çarpmıştı. Uçaklardan diğeri başkent Washington'da Pentagon'a çarparken, dördüncü uçak da F-16'lar tarafından Pensilvanya kırsalında düşürülmüştü.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...