Türkiye'ye teşekkür... 5 milyon Suriyeliyi ölümden kurtardınız

Türkiye'ye teşekkür... 5 milyon Suriyeliyi ölümden kurtardınız

DÜNYA Haberleri

Suriye Müslüman Avukatlar Birliği Başkanı Etem Şamil, Avrupa'nın “sığınmacı” olarak gördüğü Suriyelilere, Türkiye'nin “kardeş” gözüyle baktığını söyledi.

Az sayıdaki sığınmacıya bakmayan ya da bunu istemeyen ülkelerin karşısında Türkiye'nin yüz binlerce Suriyeliye kucak açtığını belirten Şamil, bu iyiliği ömürleri boyunca unutmayacaklarını dile getirdi. Bodrum'da kaçakları taşıyan tekne ve botun batması sonucu hayatını kaybeden Aylan Kurdi'nin, Suriye'deki dramı gözler önüne serdiğini vurgulayan Şamil, ülkesindeki iç savaşta binlerce çocuğun hayatını kaybettiğine işaret etti. Türkiye'de kalan Suriyelilerin Türk halkıyla aynı şartlarda yaşadığını ve sıkıntılarının bulunmadığını anlatan Şamil, şöyle konuştu: “Ancak Avrupa'ya denizden gidenler büyük dram yaşıyor. Her gün denizden acı haberler alıyoruz. Suriyeliler, Türkiye sayesinde balıklara yem olmaktan kurtuldu. Türkiye'nin yardım eli ve dostluğu, yüz binlerce Aylan'ın karaya vurmasını engelledi. Türkiye'nin yardımları 4-5 milyon Suriyeliyi denizlerde ölmekten kurtardı.” Suriyelilere Türkiye'den başkan sahip çıkan ülke olmadığını kaydeden Şamil, “Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Davutoğlu ve Türk halkından Allah razı olsun. Suriye'ye çok destek veriyorlar” ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...