Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Facia sonrası çalışmalar durduruldu!

Facia sonrası çalışmalar durduruldu!

DÜNYA Haberleri

Kabe'deki vinçlerden birinin devrilmesinin ardından Kabe'de yapılan inşaat çalışmalarının 10 Ekim'e kadar durduğu bildirildi.

Suudi Arabistan'ın Mekke şehrinde dün akşam saatlerinde yaşanan fırtına ve sağanak yağış nedeniyle Kabe'deki vinçlerden birinin devrilmesinin ardından Kabe'de yapılan inşaat çalışmalarının 10 Ekim'e kadar durduğu bildirildi.
Suudi Arabistan'ın Mekke şehrinde dün akşam saatlerinde meydana gelen fırtına ve sağanak yağışta Harem-i Şerif'i genişletme çalışmalarında kullanılan vinçlerden birisi devrilmiş, 107 kişi de hayatını kaybetmişti. Suudi Arabistan'ın dört yıl önce başlattığı ve son safhaya geldiği kaydedilen inşaat çalışmalarının 10 Ekim'e kadar durdurulduğu bildirildi. Geçici tavaf çemberlerinin de tedbir amacıyla kapatıldığı kaydedilirken, sistemin kontrol edileceği ve kontrolün yapıldıktan sonra tekrar açılacağını ifade edildi.
 
Öte yandan, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Ekrem Keleş'in basın toplantısı düzenleyerek olayla ilgili açıklamada bulunması bekleniyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...