11 Eylül kurbanları anıldı

/ Kaynak: İHA
11 Eylül kurbanları anıldı

DÜNYA Haberleri  / İHA

ABD'de 11 Eylül 2001 yılında gerçekleştirilen saldırıda hayatını kaybedenler ölümünün 14.yılında düzenlenen törenle anıldı.

ABD'de 11 Eylül 2001 yılında gerçekleştirilen saldırıda hayatını kaybedenler için New York'ta bulunan Dünya Ticaret Merkezi'nde anma töreni yapıldı. Törene, saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınlarının yanı sıra çok sayıda vatandaş da katıldı. Geniş güvenlik önlemlerinin de alındığı anıt alanda gerçekleştirilen tören bando takımının gösterisi ile başladı. Törende hayatını kaybedenlerin isimlerini okunurken, törene katılanlar gözyaşlarını tutamadı. Binlerce kişi, hayatını kaybedenlerin isimlerinin yazılı olduğu anıta gül bıraktı. Hayatını kaybedenlerin isimlerinin okunduğu törende sırasında yapılan konuşmalarda 19 hava korkanı ile 2 bin 974 kişinin hayatını kaybettiği hatırlatıldı. Halen haber alınamayan 24 kişinin ise öldüğü varsayılıyor.


Saldırıda hayatını kaybedenler ölümlerinin 14 .yılında New York'un yanı sıra başkent Washington'da da anıldı. ABD Başkanı Barack Obama, anma törenleri kapsamında eşi Michelle Obama ve çalışanlarla birlikte Beyaz Saray'ın bahçesinde 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu.

DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...