'Musul'u IŞİD'den yakında temizleyeceğiz'

'Musul'u IŞİD'den yakında temizleyeceğiz'

DÜNYA Haberleri

Obama'nın IŞİD'le Mücadelede Küresel Koalisyon Özel Temsilcilsi Allen, IŞİD'in işgali altında bulunan Musul'un önümüzdeki aylarda kurtarılacağını söyledi.

ABD Başbakanı Barack Obama'nın IŞİD'le Mücadelede Küresel Koalisyon Özel Temsilcilsi John Allen, IŞİD'in işgali altında bulunan Musul'un önümüzdeki aylarda kurtarılacağını söyledi. John Allen, Al Arabiya televizyonuna verdiği röportajda, uluslararası koalisyonun IŞİD'e karşı savaşının uzun süreceğini ifade etti. IŞİD'e karşı savaşta belirlenen hedeflere ulaştıklarını dile getiren John Allen, Musul'u kurtarma operasyonuna ilişkin soruya da cevap verdi. Allen, “Musul'un bir kaç ay için yapılacak operasyonla kurtarılacak. Ne var ki tahminde bulunurken çok dikkatlı olmam gerek. Zira Irak askeri komutanlığı bu soruyu yanıtlayabilir” dedi. Allen, operasyonda Arap aşiretlerinin etkili rol üsteleneceğini belirtti. Zamanın IŞİD lehine geçmediğini anlatan John Allen, “Örgüt güçsüz hükümetleri hedef alıyor. Ancak Irak Hükümeti yapıyı sağlamlaştırmaya başladı” diye konuştu. 


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...