Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Rusya'dan şaşırtan Suriye hamlesi!

Rusya'dan şaşırtan Suriye hamlesi!

DÜNYA Haberleri

Rusya'nın Suriye'de dev kargo uçaklarının inişi için yeni uçak pisti inşa ettiği ileri sürüldü.

İngiltere'de yayınlanan Times gazetesinde Rusya'nın Suriye'de yeni bir iniş pisti inşa ettiği belirtiliyor.


Suriye'deki muhalif gruplara yakın Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'ne dayandırılan habere göre pist Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad'a bağlı birliklerin kalelerinden Lazkiye'de inşa ediliyor.


Pistin büyük kargo uçaklarının inişi için yapıldığı ve diğer iki havaalanındaki pistlerin de genişletildiği haberde aktarılan detaylar arasında.


Haber şöyle devam ediyor:


"Pist ülkenin en önemli ikinci hava üssü olan Humaymim'de inşa ediliyor. Bu hava üssü daha önce de zaten askeri üs olarak kullanılıyordu ve muhalif güçlerin saldırılarına maruz kalmıştı."


Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nden Rami Abdülrahman "Ağır silahlı Rus güvenlik güçleri sivil ve askeri personeli inşaat alanından uzak tutuyor. Kaynaklarımız ayrıca inşaat işçilerinin aceleyle asfalt pistin inşa ettiğini gördü. Ayrıca dev depolar inşa etmeye başladılar" diyor.


Obama: Hata yapıyorlar


Haberde ABD'li yetkililerin Rusya'nın Suriye'ye gelişmiş SA-22 uçaksavar füzeleri verdiği ve yüzlerce Rus deniz piyadesinin de Lazkiye'ye yollandığını söylediği belirtiliyor.


Rusya'nın ise yardımın Irak Şam İslam Devleti'yle (IŞİD) mücadele çerçevesinde yapıldığını savunduğu vurgulanıyor.


Rus Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un da "Askeri yardımlar yapıldı, devam ediyor ve sürecek. Kaçınılmaz olarak Rus uzmanlar da bu silahların nasıl kullanılacağını Suriyeli personele öğretmek için silahlarla birlikte gidiyor." dediği belirtiliyor.


ABD ise Rusya'nın Şam yönetimine askeri destek vermesini eleştiriyor.


Geçen hafta konuşan ABD Başkanı Barack Obama, "Şu anda izledikleri strateji, Esad rejimine desteği artırma kararı bence bir hata" demişti.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...