Suudi Arabistan'dan Suriye halkına destek

Suudi Arabistan'dan Suriye halkına destek

DÜNYA Haberleri

Suudi Arabistan yönetimi: "Suudi Arabistan yönetimi her zaman Suriye halkına destek veren ülkelerin başında yer alacak"

Suudi Arabistan yönetimi, Suriyeli mülteciler konusunda izlediği politikayla ilgili yapılan eleştirilere, "her zaman Suriye halkına destek veren ülkelerin başında yer alacaklarını" bildirdi.
Suudi Arabistan Bakanlar Kurulu Kral Selman bin Abdulaziz Al Suud'un başkanlığında, Cidde'deki Selam Sarayı'nda toplandı.
Suudi Arabistan Haber Ajansı SPA'nın haberine göre, kurulun toplantısında, Suriyeli mülteciler konusunda izlediği politikayla ilgili ülkeye yöneltilen eleştiriler ele alındı.
Toplantıda, "Suudi Arabistan'ın kardeş Suriye halkına destek veren ülkelerin başında yer alacağı ve bu konuda hiç bir suçlamayı kabul etmeyeceği" vurgulanırken, krizin başından bu yana ülkede 2 milyon 500 bin mültecinin ağırlandığı ayrıca, komşu ülkelerdeki mültecilere de destek verildiği kaydedildi.
Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırıların da kınandığı toplantıda, İsrail yönetimi ve Yahudi yerleşimcilere Aksa'ya yönelik saldırıları ile yerleşim birimleri inşasına son vermesi çağrısı yapıldı.
Bakanlar kurulunun toplantısında ayrıca, BM Genel Kurulunun (BMGK) BM binasına Filistin bayrağının asılması kararıyla ilgili de "diplomatik bir başarı ve Filistin devletinin BM'ye tam üyeliği yönünde atılmış bir adım" değerlendimesi yapıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...