Zebadani'de halk ölüme terkedildi

Zebadani'de halk ölüme terkedildi

DÜNYA Haberleri

Esed rejimi ve muhalifler için stratejik öneme sahip olan Zebadani, çoğunluğu muhalif Sünnilerin yaşadığı bir bölge olarak biliniyor.

İç savaş öncesi Suriye'nin önemli tatil merkezlerinden biri olan Zebadani'de halen 40 bin sivilin yaşadığı tahmin ediliyor. Zebadani'deki halk ve silahlı muhalifler ise şu ana kadar binlerce vakum, varil bombası ve füzenin hedefi oldu
“İRAN'IN NİYETİ ORTADA"
İran destekli Hizbullah militanlarına ve Esed güçlerine karşı direnen Zebadanililer, Suriye'deki direnişin sembolü haline geldi. Zebadani'de yaşayan Ebu Yazan ise İran'ın, silah gücüyle yenemediği muhalifleri anlaşma masasına çekerek ilçeyi boşaltmak isteğini vurguladı. Rejim adına üç defa masaya oturan İran'ın her seferinde muhaliflerden Zebadani'deki halkın tahliyesini istediğini ifade eden Yazan, “İran'ın niyeti ortaya çıktı. Zebadani'ye Şiileri yerleştirmek istiyorlar” şeklinde konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...