Mısır ordusu Sina operasyonlarını sürdürüyor: 57 ölü

/ Kaynak: AA
Mısır ordusu Sina operasyonlarını sürdürüyor: 57 ölü

DÜNYA Haberleri  / AA

Mısır ordusunun Refah, Şeyh Zuveyd ve Ariş bölgelerinde silahlı gruplara karşı başlattığı operasyonlarda 2'si asker 57 kişinin öldüğü belirtildi.

Mısır ordusunun Sina'nın kuzeyindeki Refah, Şeyh Zuveyd ve Ariş bölgelerinde silahlı gruplara karşı başlattığı operasyonlarda 2'si asker 57 kişinin öldüğü ifade edildi. Ordu Sözcüsü Tuğgeneral Muhammed Samir, Facebook sayfasından yaptığı açıklamada, "Operasyonların 9'uncu gününde silahlı gruplardan 55 kişi öldürüldü, şüpheli 35 kişi yakalandı" ifadesini kullandı. Çıkan çatışma ve yola döşenen bombaların patlatılması sonucu 2 askerin öldüğünü, 12 askerin de yaralandığını kaydeden Samir, silahlı gruplara ait çok sayıda askeri mühimmatın da imha edildiğini aktardı. Kuzey Sina'da, Kasım 2014'te terör örgütü DAEŞ'e biat ettiğini duyuran ve daha sonra adını Sina Vilayeti olarak değiştiren Ensar Beyt el-Makdis adlı örgüt gibi bazı silahlı grupların etkin olduğu belirtiliyor. Mısır ordusu ve emniyet teşkilatı, Eylül 2013'ten bu yana başta Sina olmak üzere birçok ilde "terörist" olarak adlandırdığı unsurlara yönelik "güvenlik güçlerini hedef alan saldırılar düzenledikleri" gerekçesiyle operasyonlar düzenliyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...