Terörü kınayan Türk siyasetçiye uyarı mektubu

Terörü kınayan Türk siyasetçiye uyarı mektubu

DÜNYA Haberleri

Teröre tepki için bayrak asma çağrısı yapan Türk kökenli Belediye Meclis Üyesi Yavuz Yıldız'a uyarı mektubu gönderildi.

Fransa'nın doğusundaki Colmar kentinin BelediyeMeclis Üyesi Yavuz Yıldız, sosyal medyada terörü kınamak amacıyla yaptığı paylaşım nedeniyle yönetim tarafından uyarıldı.

ŞEHİT POLİSİN AKRABASI

PKK'nın Şırnak'ın Silopi ilçesindeki mayınlı saldırısında şehit olan Onur Demir'in akrabası olan Yıldız, sosyal medyada paylaştığı mesajda terörü kınamak ve şehit yakınlarına destek olmak amacıyla seçmenlere pencerelerine Türk bayrağı asma çağrısında bulundu.

BELEDİYE BAŞKANI ÇAĞRIYI "DİNİ MESAJ" SANDI

Yıldız'ın çağrısı sonrası Colmar Belediye Başkanı Gilbert Meyer, Yıldız'a yolladığı uyarı mektubunu sosyal medya üzerinden yayımladı. Mektupta, "Sosyal medyada verdiğiniztepkilere dikkat etmenizi istiyorum. Son verdiğiniz tepki, cumhuriyetin gerektirdiği tarafsızlık ilkesiyle uyuşmuyor. Bu durum devam ettiği takdirde seçilmiş bir üye olma konumunuzla dini anlamlar içeren paylaşımlar yapan kişiliğiniz arasında bir tercih yapmanızı rica ediyorum" ifadesi yer aldı.

BELEDİYE BAŞKANINA TEPKİLER

Meyer'in mektubuna sosyal medyada birçok kullanıcı tepki gösterdi. Türk bayrağı asma çağrısının dini bir mesaj taşımadığını belirten kullanıcılar, Meyer'in Yıldız'a yönelik uyarılarının "anlamsız" olduğunu vurguladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...