KİK'ten İran'a muhtıra

KİK'ten İran'a muhtıra

DÜNYA Haberleri

Suriye, Irak ve Yemen'deki çatışmalarda askeri müdahalesi tartışılan İran'a Körfez ülkelerinden tepki geldi.

Riyad'daki Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) toplantısının ardından yayımlanan kapanış bildirisinde, İran'ın KİK ülkelerinin işlerine karışma üzerine kurulu siyasetinin, bölgesel ve uluslararası güvenlik ve barışa yönelik tehdit taşıdığı, kontrol altına alınamayacak ve yönetilemeyecek mezhep savaşı çıkacağına işaret ettiği belirtilerek, Tahran'dan bu davranışından derhal vazgeçmesi, bölgenin güvenlik ve istikrarını korumak için iyi komşuluk ilkeleri, uluslararası örf, yasa ve sözleşmelere tam uyması istendi.
Zirvenin ardından basın toplantısı düzenleyen Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil bin Ahmed el-Cubeyr, KİK'in Suriye ve Yemen'deki durumla ilgili tutumunda bir değişiklik olmadığını dile getirirken, toplantıda İran ile P5+1 ülkeleri arasındaki nükleer anlaşmaya da değinildiğini aktardı.
'TEK YOL CENEVRE 1'
Suudi bakan Cubeyr ayrıca, Suriye için en uygun seçeneğin, ülkeyi yeni ve daha iyi bir geleceğe hazırlayacak, Esed'siz geçiş konseyi yönetimi oluşturulmasını öngören Cenevre 1 ilkeleri üzerine kurulu siyasi bir çözüm olduğunu bildirdi.
KAYNAK: YENİ ŞAFAK

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...