Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Fransa, Schhengen'i askıya alıyor

/ Kaynak: AA
Fransa, Schhengen'i askıya alıyor

DÜNYA Haberleri  / AA

Fransa Başbakanı Manuel Valls, Avrupa'yı etkisi altına alan göçmen krizi karşısında ülkesinin gerektiği taktirde Schhengen'i askıya alabileceğini belirtti

Avrupa'daki göçmen krizi ile ilgili olarak meclis genel kurulunda konuşan Valls, ''Fransa, sınırlarında yeniden kimlik kontrolü uygulamasına geçici olarak gitme konusunda tereddüt etmeyecek" dedi. Valls, Almanya'nın yeniden başladığı gibi sınırda kimlik kontrolü uygulamasının gerektiği taktirde bir kaç gün içinde veya bir kaç hafta içinde uygulamaya sokulabileceğini ifade etti. Valls, Avro bölgesinde serbest dolaşımı öngören Schengen anlaşmasının, koşulların değişmesi halinde üye ülkelere bu fırsatı tanıdığını savundu. Göçmen krizi ile mücadele konusunda AB'nin daha iyi dayanışma içinde olması gerektiğini kaydeden Valls, birliğin dış sınırlarını da aynı şekilde koruması gerekliliğine işaret etti. Valls, hükümetin, kaçak göç ile mücadele için gümrük polisi sayısının artıracağını ve bu meslek grubu için 900 ilave kadro açılacağını söyledi.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...