Avrupa Parlamentosu 120.000 sığınmacı için acil kabul planını onayladı

/ Kaynak: DHA
Avrupa Parlamentosu 120.000 sığınmacı için acil kabul planını onayladı

DÜNYA Haberleri  / DHA

AP, Avrupa Komisyonu'nun 120,000 sığınmacının diğer üye ülkelere kabulü için sunulan acil kabul mekanizmasını oy çokluğuyla kabul etti.

Avrupa Komisyonu'nun yaptığı yazılı açıklamada duyurulan oylama sonuçları, Avrupa'nın “göçmen krizi” konusundaki en somut adımlarından biri olarak görülürken, Avrupa Komisyonu Parlamentonun henüz bir hafta önce sunulan bu acil eylem teklifini duyarlı ve hızlı bir şekilde onaylamasından ayrıca mutlu olduklarını ifade etti.
Eğer Avrupa Konseyi Salı günü bir karara varırsa, Avrupa ülkeleri ve ilgili devlet kuruluşları sığınmacıların bir an önce yer değiştirilerek belirlenmiş ülkelere kabülü için eyleme geçecek. Böylece krizden en çok etkilenen üye ülkelerin üzerindeki yükün azaltılması bekleniyor.
Avrupa Komisyonu kapsamlı bir paketle özellikle İtalya, Yunanistan ve Macaristan'daki uluslar arası yardıma en çok ihtiyacı olduğu belirlenen yüz binlerce sığınmacının başka ülkelere kabulünü, bir mekanizma dahilinde sağlamayı amaçlıyor.

DÜNYA
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...