Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

ABD polisi 700 sivili öldürdü

ABD polisi 700 sivili öldürdü

DÜNYA Haberleri

Washington Post gazetesi, 2015 yılında ABD'de polisin 700'den fazla kişiyi vurarak öldürdüğünü yazdı.

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) günlük olarak yayımlanan Washington Post gazetesinin tuttuğu istatistiklere göre, Perşembe günü itibariyle polisin bu yıl görev başındayken silah kullanarak öldürdüğü insan sayısı 700'e ulaştı. Gazete, Salı akşamı Los Angeles'ta 32 yaşındaki Florencio Chaidez'in vurulmasıyla öldürülen kişi sayısı 700 oldu. Polis, öldürülen Chaidez'in silahlı olduğunu bildirdi ancak olayla ilgili detay ve fotoğraf paylaşılmadı. Gazetenin verdiği rakamlar, bugüne kadar Federal Soruşturma Bürosu'nun (FBI) yıllık olarak açıkladığı polis tarafından öldürülen kişi sayısının iki katına denk geliyor. FBI'ın listesinin "gönüllülük" esasına dayandığı için eksik kaldığı, çoğu polis departmanının ölümleri FBI'a düzenli olarak bildirmediği ileri sürülüyor.
- 'Çoğu silah taşıyor'
Gazetenin rakamlarına göre bu yılın ilk 6 ayında 463 kişinin öldürüldü. Öldürülenlerin çoğunun tabanca ya da ölümcül silah taşıdığı belirtilirken, en az 65 kişinin ise silahsız olduğu kaydediliyor. Gazete söz konusu istatistiği yerel haberlere dayandırarak hazırlıyor ve yalnızca görev başındaki polislerin silah kullandıkları haberleri listeye dahil ediyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...