'ABD'ye yöneticilerinden dolayı güvenmiyoruz'

/ Kaynak: AA
'ABD'ye yöneticilerinden dolayı güvenmiyoruz'

DÜNYA Haberleri  / AA

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, İran'la ABD arasındaki sorunun güvensizlikten kaynaklandığını söyledi.

İran Dışişleri Bakanı Zarif, başkent Tahran'da Hollandalı mevkidaşı Bert Koenders'le düzenlediği ortak basın toplantısında, İran-ABD ilişkilerinin yeniden kurulabilmesinin, ABD'nin nükleer müzakerelerde varılan anlaşmada verdiği sözleri yerine getirmesine bağlı olduğunu belirtti. Zarif, "İran'la ABD arasındaki sorun güvensizlikten kaynaklanmaktadır. İran halkı ve devleti, ABD yöneticilerinin tutumları nedeniyle ABD'ye güvenmiyor" ifadesini kullandı.
Cevad Zarif sözlerini şöyle sürdürdü: "Özellikle nükleer müzakerelerde anlaşmaya varılmasının ardından Amerikalı yöneticilerin ülkelerindeki muhalefeti razı etmek için yaptıkları açıklamalar, bu kaybedilen güvenin tekrar sağlanmasına katkı sağlamamıştır. ABD, anlaşmayı uygulamada verdiği sözlerini ciddiyetle yerine getirmeli ki yıllardır oluşan güvensizliğin bir miktarını ortadan kaldırabilsin ve bu yolla İran devletiyle yeniden irtibat kurabilecek bir zemin oluşturabilsin."

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...