Çipras'a son dakika ihaneti

Çipras'a son dakika ihaneti

DÜNYA Haberleri

Yunanistan seçimlerinde, eski Ekonomi Bakanı Varoufakis'in oy verme işleminin başlamasına saatler kala iki ayrı rakip partiye birden oy istedi.

Yunanistan'da seçimin galibi yüzde 35,47 ile mecliste 145 sandalye kazanan SYRIZA oldu. SYRIZA'nın bir yılda ikinci zaferini ilan ettiği gecede eski Ekonomi Bakanı Yanis Varoufakis, oy verme işleminin başlamasına saatler kala Twitter hesabından attığı mesaj ile ülkede büyük tartışma çıkardı.


NTV'nin haberine göre Çipras hükümetinin eski Ekonomi Bakanı ve Çipras'ın kadim dostu olan Yanis Varoufakis, oy verme işleminin başlamasına saatler kala Twitter hesabından attığı mesajlarla Başbakan Çipras'a 'ihanet etti'. Varoufakis, ilk mesajında takipçilerine kurtarma paketine karşı çıkan Yunan Komünist Partisi'ne oy vermeleri çağrısı yaptı. Eski Bakan, ikinci mesajında ise yeni kurulan 'Ulusal Birlik' (Laiki Enotita) partisine oy vereceğini açıkladı. Eski bakan, birkaç ay önce Syriza'dan vekil seçilmesine rağmen şimdi iki ayrı partiye birden göz kırpan tutumuyla tepki çekti...


ÇİPRAS HAYRANLARI ONU DAVAYA İHANETLE SUÇLADI 


Varoufakis'in seçim günü üstelik de oy verme işlemi devam ederken bu tweetleri atması Syriza taraflarları ve Çipras hayranları tarafından tepkiyle karşılandı. Gerek Yunanistan'dan gerekse dünyadan Çipras hayranları Varoufakis'i “eski dava arkadaşına” ihanet etmekle suçladı, bu tweetleri sert ifadelerle eleştirdi. Hatta Varoufakis'in önce Komünistlere sonra yeni partiye oy istemesi 'Bu adam sarhoş' etiketinin çokça paylaşılmasına neden oldu..


ÇİPRAS'A 6 SANDALYE LAZIM


Komşu yine SYRIZA dediKomşu yine SYRIZA dedi SYRIZA NASIL İKTİDAR OLUR? 25 Ocak 2015 tarihinde yapılan genel seçimlerde 149 sandalye kazanarak birinci parti olan SYRIZA'nın tek başına hükümet kurabilmek için en az 151 milletvekiline ihtiyacı vardı ve bu yüzden koalisyon kurmak zorunda kalmıştı. Dün yapılan seçimde yüzde 35,47 ile mecliste 145 sandalye kazan partinin iktidarını koruyabilmesi için yine koalisyon kurması gerekecek. 


 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...