Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Nijerya'da camiye saldırı: 54 ölü

/ Kaynak: AA
Nijerya'da camiye saldırı: 54 ölü

DÜNYA Haberleri  / AA

Nijerya'nın kuzeydoğusundaki Borno eyaletinin başkenti Maiduguri'de bir camiye düzenlenen intihar saldırısında 54 kişi hayatını kaybetti.

Başkomiser Yardımcısı Victor Isuku, AA muhabirine telefonla yaptığı açıklamada, olay yerinden şu an kadar 54 cesedin çıkarıldığını açıkladı. Isuku, dün akşam saatlerinde Ajilari Kross bölgesindeki bir camiye düzenlenen saldırıda yaklaşık 90 kişinin yaralandığını belirtti. "Boko Haram militanı olduğundan şüphelenilen bir kişi camide bombayı patlatırken, diğer saldırganlar caminin bahçesine el yapımı bombalar fırlattı" diyen Isuku, cesetlerin eyaletteki çeşitli hastanelerin morglarına kaldırıldığını kaydetti. Ordu Sözcüsü Sani Kukasheka Usman, dün akşam saatlerinde bir intihar eylemcisinin Maiduguri'nin Ajilari bölgesindeki bir camide kendini havaya uçurduğunu ve ardından iki ayrı patlamanın daha meydana geldiğini bildirmişti. Adı yerel dilde "Batılı tarzda eğitim yasaktır" anlamına gelen Boko Haram, 160 milyon nüfusuyla Afrika'nın en büyük ülkesi Nijerya'da 2000'li yılların başından beri faaliyette bulunuyor. Liderleri Muhammed Yusuf'un gözaltındayken ölmesinin ardından örgütün 2009'da düzenlemeye başladığı kitlesel şiddet eylemlerinde şimdiye kadar 30 binden fazla kişi hayatını kaybetti. Nijerya Devlet Başkanı Muhammed Buhari, geçen hafta Fransa'ya yaptığı resmi ziyaret sırasında hükümetinin Boko Haram'ın daha az radikal unsurlarıyla müzakerelere başladığını açıklamıştı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...